IdeaPaint FAQ

 

Hoe installeer ik IdeaPaint?

Bekijk de filmpjes hieronder (engelstalig) of klik hier.

Installatie van Ideapaint ‘Create’

Installatie van Ideapaint ‘Clear’

Hoe installeer ik IdeaPaint Pull?

Op welke ondergrond kan IdeaPaint worden toegepast en wat heb ik dan nodig?

Klik hier voor enkele richtlijnen. (Engelstalige uitleg)

Opmerking:

Synthetische verf is niet geschikt als ondergrond voor IdeaPaint. Daarnaast is verf, waar Alkyd inzit ook nog geschikt als een ondergrondlaag.

Hoe onderhoud ik mijn IdeaPaint oppervlak?

Klik hier voor tips.

Kan een IdeaPaint muur worden gebruikt als een projectiescherm ?

Ja, dat kan! Ondanks het hoge glossy gehalte van IdeaPaint gebruiken veel klanten IdeaPaint oppervlakten voor projectie. Vooral Short throw en tafelprojectoren zijn aan te bevelen. IdeaPaint scheurt niet en wordt ook niet geel na lange blootstelling aan projectoren.

Kan IdeaPaint buiten worden gebruikt?

Dit wordt niet aangeraden. IdeaPaint is niet bedoeld voor buiten en is ook niet getest voor buiten gebruik.

Is IdeaPaint ook magnetisch?

IdeaPaint zelf is niet magnetisch. In de praktijk wordt vaak gebruik gemaakt van een magnetische primer om het oppervlakte magnetisch te maken. Alleen na diverse testen is voor ons ook een magnetische primer niet toereikend gebleken om een oppervlakte magnetisch te maken.

Als oplossing bieden wij een magnetisch behang aan, genaamd IdeaPaint PULL. Hiermee wordt een sterk magnetisch veld gecreëerd, wat ervoor zorgt dat u een zeer hoog presterend magnetisch whiteboard oppervlakte krijgt. Ideaal om te gebruiken tijdens vergaderingen, ‘scrum-sessies’, etc..

Welke markers worden aanbevolen voor gebruik op IdeaPaint oppervlakken?

IdeaPaint WRITE markers. Andere niet-permanente markers zijn ook te proberen. Aangezien er zoveel niet-permanente stiften op de markt zijn, is het handig om de stiften eerst op een klein stukje IdeaPaint oppervlak te testen, alvorens het hele oppervlak te gebruiken.  Belangrijk is om geen alcoholhoudende markers te gebruiken. Deze hebben de neiging om het whiteboardoppervlak te beschadigen, waardoor de werking aangetast kan worden.

Wat is de beste manier om een IdeaPaint oppervlak te repareren als er per ongeluk een permanente stift werd gebruikt?

IdeaPaint is een uitwisbaar oppervlak, dus permanente markers mogen niet worden gebruikt. Indien er toch een permanente marker is gebruikt, probeer de inkt dan te verwijderen volgens deze werkwijze:

Stap 1: Ga meerdere malen met een niet-permanente marker over het stuk, waar een permanente marker is gebruikt.
Stap 2: Gebruik een schone microvezel doek en IdeaPaint Cleaner om de inkt te verwijderen.

Hoe kun je het beste een IdeaPaint oppervlak schoonmaken en schoon houden?

WISSEN: Dagelijks. Wis IdeaPaint oppervlakken met IdeaPaint ERASE microvezeldoeken of standaard wissers. De wissers moeten regelmatig worden vervangen en de doeken moeten regelmatig worden gewassen.
REINIGEN: Om inktresten te verwijderen is het aanbevolen het gehele IdeaPaint oppervlak elke maand grondig te reinigen. Gebruik IdeaPaint Cleaner om het oppervlak te reinigen en zo  de levensduur van het IdeaPaint oppervlak te vergroten.

Hoe haal ik hardnekkige inktvlekken weg?

Wanneer uitwisbare inkt voor een langere tijd op een oppervlak is aangebracht, kunnen sommige plekken verharden en zijn deze moeilijker te wissen. Om deze plekken te reinigen, adviseren wij IdeaPaint Cleaner spray en mocht deze spray niet voor handen zijn, gebruik dan een microvezel doek met water.

Kan ik plakband of tape gebruiken op een IdeaPaint oppervlak? 

We raden aan dit niet te doen. Hierdoor kan het IdeaPaint oppervlak beschadigd raken en de werking verminderen.

Uw antwoord niet gevonden?

Stel uw vraag aan één van onze experts. Neem hier contact met ons op.